#Stedentrip

Op een minder mooie dag kun je een van de vele musea in

Friesland bezoeken (bezoekerscentrum Mar & Klif, Jopie Huisman museum, Kazematten museum, Planetarium enz) of bijv. een Friese whisky en bier proeverij doen in Bolsward. Ook kun je historische elfsteden stadjes als Hindeloopen, Stavoren, Sloten, Workum en Balk (geen stad maar vroeger beroemd om zijn boter) gaan bekijken. 

#Zwemmen

Bij het Rodeklif kun je in het IJsselmeer zwemmen en daarna een bezoek aan Laaksum brengen, dat ten tijde van de Zuiderzee de kleinste haven was. Je kunt hier een lekker visje eten.

Bij de Hege Gerzen heb je een dagrecreatie strand waar je in het IJsselmeer kunt zwemmen. Als je liever in een klein meer zwemt, dan kun je naar het paviljoen in Balk en in het Slotermeer zwemmen.

#Kidz

Op loopafstand ligt het mini pretpark Sybrandy's. Een heel leuk en overzichtelijk parkje voor kinderen van ongeveer 4 tot 12 jaar.

Staatbosbeheer organiseert in de vakanties leuke en leerzame projecten voor kinderen. 

In Oudemirdum is bezoekerscentrum Mar en Klif (www.marenklif.nl) van waaruit in de vakantieperiode activiteiten worden georganiseerd voor jong en oud (bijv. excursie met boswachter, parfum maken, kitesurfen).